De kosten
Bij het aanvragen van een creditcard dien je er onder andere rekening mee te houden dat de kaart niet gratis is. Je zult jaarlijks een bepaald bedrag moeten betalen voor gebruik van de kaart. De kosten verschillen uiteraard per aanbieder. Naast de jaarbijdrage dien je ook rekening te houden met andere bijkomende kosten. Denk in dit geval vooral aan de zogenaamde variabele kosten zoals de transactiekosten bij geldopnames, boetes bij een late betaling of rente als je kiest voor gespreid betalen. Voordat je een creditcard kiest, is het handig om de kosten van de verschillende kaarten met elkaar te vergelijken.
Tijdelijke acties
Je zult verder merken dat creditcard aanbieders meermaals per jaar verschillende tijdelijke acties aan de man brengen. Zo kun je bij bepaalde aanbieders een kaart aanvragen waarbij de jaarbijdrage voor eerste jaar wordt kwijtgescholden. Daarnaast kun je bij bepaalde aanbieders ook nog een welkomstcadeau tegemoet zien, of extra punten sparen bij elke uitgave. Deze punten kun je op een later moment inwisselen voor leuke presentjes.
Verzekeringen
Bij het aanvragen van een creditcard dien je ook na te gaan met welke verzekeringen de kaart komt. Sommige kaarten komen mee met een reisverzekering, bagageverzekering, aankoopverzekering of een verzekering voor de huur van een auto als je op reis gaat. Het voordeel hiervan is dat je geen aparte verzekering hoeft te sluiten vanwege de kaart. Dit is super voordelig voor de houders van dit soort kaarten. Bij het kopen van je kaart dien je wel rekening te houden met de duur van de verzekering. Sommigen duren slechts 90 dagen en weer anderen een gehele jaar.
Inkomenseisen
Bij het aanvragen van een creditcard kan het afhankelijk van de type creditcard, dat er bepaalde inkomenseisen van toepassing zijn waaraan je dient te voldoen. Je zult in dat soort gevallen een bepaald netto bedrag moeten verdienen om in aanmerking te komen voor zo een kaart. Voldoe je niet aan de inkomenseis, dan zal je creditcard aanvraag worden afgewezen. Het is dus best dat je kiest voor een creditcard met een bestedingslimiet die overeenkomstig je inkomen is. In bepaalde gevallen kan het dat de creditcard aanbieder je onderwerpt aan een BKR-toetsing. Mocht je schulden hebben, dan kan het zijn dat je een negatieve BKR-notering hebt. In de meeste gevallen zul je hierdoor dus toch niet in aanmerking kunnen komen voor de creditcard. Wil je toch een creditcard voor je online inkopen, dan kun je overwegen om een prepaid creditcard te gebruiken.
Bekijk ook een vergelijkingssite voor creditcards
Het laatste wat je kunt doen bij twijfel is vergelijkingssites voor creditcards doornemen. Op deze sites zijn er vaak genoeg beoordelingen van klanten terug te zien. Zij geven dan in zo een review aan hoe ze het gebruik van de creditcard van een bepaalde aanbieder ervaren. Je kunt op basis van die informatie voor jezelf nagaan welke creditcard je bij welke aanbieder gaat aanvragen.