Is je zonneboiler klaar voor vervanging of wil je een nieuwe zonneboiler aanschaffen? Dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor subsidie. In dit artikel lees je alles over hoe je een zonneboiler subsidie kan aanvragen. Zo weet je precies welke soorten zonneboilers in aanmerking komen en hoeveel subsidie je ontvangt. Ook lees je wat de voorwaarden zijn voor het aanvragen van deze subsidie en hoe je de aanvraag indient. Tot slot bespreken we wanneer de subsidie uitgekeerd wordt en wat je moet doen als er problemen zijn met de uitbetaling.
Welke soorten zonneboilers komen in aanmerking?
Ben je van plan een zonneboiler aan te schaffen of toe te laten nemen? Dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor subsidie. De Rijksoverheid verstrekt namelijk subsidie op de aanschaf en installatie van zonneboilers. Hieronder lees je welke soorten zonneboilers in aanmerking komen voor subsidie:
– Eén familiehuis met één of twee aansluitingen op het gasnet
– Twee of meer aaneengesloten woningen, zoals een rijwoning of een appartementencomplex
– Eén of meer bedrijfspanden, kantoren of andere utiliteitsgebouwen
Als je niet weet welk type zonneboiler het beste bij jou past, kun je altijd contact opnemen met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!
Hoeveel subsidie kun je ontvangen?
Het subsidiebedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van de soort zonneboiler die je aanschaft en de manier waarop je deze laat installeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonneboiler met thermosyphon of met elektrische pomp. Het verschil in subsidie tussen deze twee systemen is hoger dan € 1.000,-. Daarnaast is het mogelijk dat je een aanvraag doet voor meerdere zonneboilers. In dat geval wordt de subsidie per zonneboiler toegekend. Je ontvangt dus geen dubbele subsidie als je meerdere zonneboilers aanschaft.
Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie?
Bij het aanvragen van subsidie zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo dient de zonneboiler die je wilt laten installeren te voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Rijksoverheid. Daarnaast dien je een offerte op te stellen van een erkende installateur. Deze offerte moet duidelijk vermelden welke materialen er gebruikt worden en hoeveel de totale kosten bedragen. Als je alle documentatie hebt ingevuld, kun je deze samen met de offerte naar ons opsturen. Wij helpen je dan graag verder met het aanvragen van de subsidie.
Hoe dien je de aanvraag in?
Het is heel eenvoudig om de aanvraag in te dienen. Je kunt hiervoor terecht op onze website. Op de pagina waar je de aanvraag kunt doen, vind je een formulier dat je moet invullen. In het formulier vragen wij je naar je naam, adres en contactgegevens. Ook vragen wij naar de soort zonneboiler die je wilt laten installeren en of je gebruik maakt van een thermosyphon of elektrische pomp. Verder vragen wij of je meerdere zonneboilers wilt laten installeren en hoeveel er dan in totaal geïnstalleerd moeten worden. Naast het formulier is er ook ruimte voor eventuele opmerkingen of vragen die je hebt. Nadat je alle velden hebt ingevuld, kun je het formulier verzenden door op de knop ‘Verzenden’ te klikken.
Wanneer wordt de subsidie uitgekeerd?
Wanneer je de aanvraag hebt ingediend, ontvang je van ons een bevestiging. In deze bevestiging staat ook wanneer we de subsidie uitkeren. De uitkering van de subsidie is afhankelijk van hoe snel je de aanvraag indient en of alle documenten compleet zijn. Wij doen er alles aan om de subsidie zo snel mogelijk uit te keren, maar in sommige gevallen kan het helaas iets langer duren. Als je vragen hebt over de status van je aanvraag, kun je contact met ons opnemen.
Wat moet je doen als je de subsidie ontvangt?
Er zijn een aantal dingen die je moet doen als je de subsidie hebt ontvangen. Allereerst moet je de zonneboiler laten installeren door een erkende installateur. Zorg ervoor dat je een kopie van de factuur en garantiebewijs van de zonneboiler bijhoudt, want je moet deze documenten aan ons opsturen nadat de zonneboiler is geïnstalleerd. Wanneer wij deze documenten hebben ontvangen, wordt het resterende bedrag van de subsidie uitgekeerd. Het kan voorkomen dat we nog vragen hebben over de factuur of het garantiebewijs. In dat geval nemen we contact met je op.
Wat te doen bij problemen met de aanvraag of uitbetaling van de subsidie?
Je kunt tegenkomen dat er problemen zijn met de aanvraag of uitbetaling van de subsidie. Als je problemen ondervindt bij het indienen van de aanvraag, neem dan contact met ons op. Wij helpen je dan graag verder. Ook als je problemen hebt met de uitbetaling van de subsidie, kun je contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk in aanmerking komt voor de subsidie en dat de uitbetaling daarvan snel geregeld is.
Veelgestelde vragen over zonneboiler subsidies
Als je vragen hebt over zonneboiler subsidies, dan ben je niet de enige. Wij krijgen regelmatig vragen over dit onderwerp en proberen hieronder een aantal van die vragen te beantwoorden.
– Wat is een zonneboiler?
Een zonneboiler is een apparaat dat gebruikmaakt van de warmte van de zon om water mee te verwarmen. Zonneboilers worden steeds populairder, omdat ze duurzaam zijn en besparen op energiekosten.
– Welke soorten zonneboilers komen in aanmerking?
Er zijn twee soorten zonneboilers: thermosyphon zonneboilers en vacuümzink zonneboilers. Beide soorten komen in aanmerking voor subsidie.
– Hoeveel subsidie kun je ontvangen?
De hoogte van de subsidie hangt af van het type zonneboiler dat je koopt. Voor een thermosyphon zonneboiler kun je maximaal 500 euro subsidie ontvangen. Voor een vacuümzink zonneboiler kun je maximaal 1.000 euro subsidie ontvangen.
– Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de subsidy moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld minimaal 18 jaar oud zijn en in Nederland wonen. Daarnaast moet je de factuur of garantiebewijs van de installateur bijhouden, want je moet deze documenten naar ons opsturen als bewijs dat de zonneboiler is geïnstalleerd.